Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Zi de hram la Mănăstirea „Înălțarea Domnului” din or. Clinton

 

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi, 13 iunie 2013, Înălţarea Domnului, ziua în care Mîntuitorul Iisus Hristos S-a înălţat la cer de pe Muntele Măslinilor, în prezenţa Sfinţilor Apostoli, minunea avînd loc la 40 de zile de la Înviere Sa din morţi. Sărbătoarea Înălțării Domnului arată preamărirea cerească a Mîntuitorului Hristos care, ridicat prin Înviere la dreapta lui Dumnezeu, domnește ca Împărat. Spiritualitatea Înălțării se întemeiază pe speranță. Creștinii privesc la casa cerească ce-i așteaptă, trăind încă pe pământ în realitatea lumii noi în care domnește Hristos.

În ziua acestui mare praznic, Preasfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat împreună cu Înalt Preasfințitul Nathaniel, Arhiepiscopul de Detroit al Episcopiei Ortodoxe Române din America, Preasfințitul Irineu de Deaborn Heights, Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America; Preasfințitul Emilian, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Rîmnicului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea Înălțării Domnului din Clinton, SUA.

După Sfînta Liturghie a fost săvîrșită o litie mică întru pomenirea eroilor cazuți pe cîmpul de luptă.

La final, Preasfințitul Nicodim a adresat un cuvînt de felicitare pentru Înalt Preasfințitul Nathaniel cu ocazia zilei de naștere, daruindu-i o cruce și un egolpion.

Apoi, cu binecuvîntarea Înalt Preasfințitului Nathaniel, a adresat un cuvînt de salut starețului sfîntului așezămînt, Preasfințitului Irineu, iar tuturor pelerinilor și închinătorilor un mesaj de felicitare cu prilejul hramului.

Ierahii, preoții și credincioșii au primit în dar cite o iconă cu chipul Maicii Domnului Izvorîtoare de Mir din Hawaii.

Apoi a urmat o agapă frățească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.