Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Mesajul de condoleanțe al Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, adresat Protoiereului Rodion Pleșca, parohul bisericii „Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Scăieni, raionul Dondușeni, în legătură cu mutarea la cele veșnice a tatălui său Anatolie

Prea Cucernice Părinte Rodion,

Îndurerată familie Pleșca,

Vestea despre moartea subită a iubitului tată al Sfinției Voastre, robul lui Dumnezeu Anatolie, fiu vrednic al Bisericii noastre Ortodoxe, în tragicul accident de la Tîrnova ne-a zguduit profund. Plecarea sa dintre noi este o pierdere irecuperabilă și plină de durere pentru toți cei care l-au cunoscut, stimat, iubit și apreciat. Domnul Anatolie Pleșca toată viaţa şi-a dedicat-o familiei sale; a fost un bun gospodar, un om harnic şi darnic, cu o înţelegere profundă a rostului vieţii, a încercărilor şi suferinţelor, a bucuriei şi binecuvîntării lui Dumnezeu.

În aceste momente de întristare şi doliu vă aducem aminte cuvintele Sfîntului Apostol Pavel: "Nu vă întristaţi ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit şi a înviat, tot aşa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiţi întru Iisus, îi va aduce împreună cu El" (I Tesaloniceni IV, 13-14).

Vă suntem alături în acest ceas de vremelnică despărțire și ne rugăm Mîntuitorului Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să dăruiască veșnică odihnă nou-adormitului robului său Anatolie în fericirea și lumina drepților săi!

Veșnică lui pomenire din neam în neam!


† N I C O D I M
Episcop de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.