Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica orbului Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Portland, Oregon,SUA

 

La 09 iunie 2013, în Duminica Orbului, cu binecuvîntarea Înalt Prea Sfințitului Nataniel, Arhiepiscop de Detroit al Episcopiei Ortodoxe Române din America, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Portland, Oregon,SUA. Prea Sfinției Sale i-a coliturghisit un sobor de preoți din care a făcut parte protoiereul Cosmin-Gheorghe Antonescu, parohul sfîntului locaș, protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial, și protoiereul Alexei Tanaseiciuc.

La final, Ierarhul a rostit în fața credincioșilor un cuvînt de învățătură. Părintele paroh Cosmin-Gheorghe Antonescu a  primit în dar din partea Prea Sfințitului Nicodim o cruce cu pitre scumpe, în semn de mulțumire pentru truda depusă pe cîmpul mintuirii, iar ctitorul Eparhiei de Edineț și Briceni, domnul Dan Lupuleasa, a fost decorat cu medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I. Părintele paroh i-a mulțumit la rîndul său Prea Sfințitului Nicodim pentru rugaciunile înălțate în această parohie și pentru cadoul generos.

Fiecare credincios a primit din partea Ierarhului în dar cîte o iconiță și medalioane.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.