Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie și slujba înmormîntării doamnei general Feodosia Furculiță la Mănăstirea Ciuflea din Capitală

 

În Duminica a V-a după Paști, a Samarinencei, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir, slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea Ciuflea din Chișinău, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența mulțimii credincioșilor. După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Ioan cap. IV, 5-42, despre convorbirea Mîntuitorului Hristos cu femeia samarineancă, Prea Sfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvînt de învățătură. Ierarhul a vorbit despre lucrarea Duhului Sfînt, care este apa cea vie, și care se împărtășește fiecărui credincios ce participă activ la viața Bisericii, descoperindu-ne adevărata închinare în Duhul lui Dumnezeu și în Adevărul Lui. De asemenea, Prea Sfințitul Nicodim a arătat căfemeia samarineancă, aflînd că Mîntuitorul Hristos este Mesia cel profețit și așteptat, a fost prima femeie care a propovăduit la neamuri Evanghelia.

După Sfînta Liturghie, în prezența mulțimii de credincioși, a numeroase oficialități și demnitari de stat, Prea Sfințitul Nicodim a săvîrșit slujba înmormîntării doamnei general Feodosia Furculiță. Corpul neînsuflețit a fost îngropat la Cimitirul Armenesc din Capitală.

Feodosia Furculiță s-a născut la data de 11 iunie 1958 în satul Șarcani (raionul Orhei). A absolvit în anul 1976 Tehnicumul financiar–economic din orașul Chișinău, apoi Universitatea de Stat, specialitatea Finanțe și Credit (1990) și Academia de Administrare Publică de pe lîngă Guvernul R. Moldova (1995).

Începînd cu anul 1976 lucrează la Primăria orașului Orhei, deținînd consecutiv funcțiile de inspector, șef al Secției Financiare, viceprimar, șef al Direcției financiar–economice. În anul 1996 a fost transferată în cadrul Ministerului Finanțelor în calitate de șef de direcție. Din anul 1998 deține consecutiv funcțiile de șef-adjunct, șef al Inspectoratului Fiscal al sectorului Buiucani din municipiul Chișinău.

La data de 3 aprilie 2002, prin Hotărîrea Guvernului Republicii Moldova, a fost numită în funcția de viceministru al Finanțelor. După decesul lui Nicolae Vîlcu, Feodosia Furculiță a fost numită la 17 mai 2006 în funcția de director al Serviciului vamal.

La 1 august 2006, prin decret prezidențial, Feodosia Furculiță a primit gradul special de general-maior al serviciului vamal. La 3 aprilie 2008, a fost eliberată la cerere din funcția de director general al Serviciului Vamal.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.