Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vizită arhierească în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Briceni, raionul Dondușeni

 

Astăzi, sîmbătă 1 iunie 2013, de pomenirea Sfîntului Sfințit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusiei, și a celor împreună cu el Acachie, Menandru și Polien, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii credincioșilor de la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Briceni, raionul Dondușeni, săvîrșind Sfînta Liturghie Arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de maici de la Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului”, Călărășeuca. După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvîntarea Ierarhului, cu un cuvînt ziditor de suflet s-a adresat creștinilor arhimandritul Adrian (Baciu), starețul Mănăstirii ”Sf. Treime”, Saharna.

Sfînta Liturghie a fost urmată de un Te Deum de rugăciune către Prea Sfînta Născătoare de Dumnezeu și sfinții pomeniți astăzi și de cuvîntul de învățătură al Ierarhului. Prea Sfințitul Nicodim a mărturisit părintelui paroh protoiereului Andrei Tocarciuc și întregii obști dreptmăritoare că a trăit momente de o deosebită împlinire duhovnicească, slujind în acest sfînt locaș plin de prezența rugăciunii, dragostea pentru Hristos și credința puternică a credincioșilor din această localitate, care nu au permis ca în vremurile prigoanei ateiste să fie închisă biserica, așa cum s-a întîmplat spre regret în multe localități, și a îndemnat generația tînără a satului să preia acest exemplu, stînd ferm în mărturisirea ortodoxă și în rugăciuni fierbinți către Dmnul Hristos, către Prea Sfînta Sa Maică, care este buna mijlocitoare și ocrotitoare a acestei biserici, și către toți sfinții ce din veac au bineplăcut lui Dumnezeu.

Mai mulți ctitori și binefăcători din localitate s-au învrednicit de medalia eparhială ”Sfîntul Vasile cel Mare” și Diplome Arhierești, iar fiecare credincios prezent la sluijbă a primit în dar cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.