Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Parohia „Sf. Nicolae” din localitatea Arionești, Dondușeni, în veșmînt de sărbătoare

 

În ziua prăznuirii Mutării moaștelor Sfîntului Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni, de la Mira la Bari, miercuri 22 mai 2013, biserica din localitatea Arionești, raionul Dondușeni, s-a aflat în veșmînt de sărbătoare cu prilejul hramului și al aniversării de 550 de ani de la prima atestare documentară a satului. În mijlocul credincioșilor prezenți la acest eveniment s-a aflat Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, care a oficiat Sfînta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Printre cei care au venit să împărtășească în rugăciune împreună cu mulțimea credincioșilor bucuria sărbătorii, s-au aflat ctitorii sfîntului locaș, domnii Oleg Baban și Boris Gherasim, conducătorul Asociației Obștești „Baștina-Arionești”, domnul Victor Pușcaș, oficialități locale, fii ai satului, miluitori și făcători de bine.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te Deum și cuvîntul de învățătură al Ierarhului. Prea Sfinția Sa a elogiat personalitatea Marelui Ierarh Nicolae, stîlp al credinței și chip al blîndeții, viața căruia a fost fundamentată pe iubirea pentru Hristos și aproapele și iubirea pentru Adevăr. Totodată, Ierarhul a adresat cordiale felicitări părintelui paroh, Protoiereului Marin Pușcaș, ctitorilor și tuturor credincioșilor cu ocazia sărbătoririi hramului și a aniversării jubileului de 550 de ani de la atestarea localității Arionești, mulțumind tuturor pentru lucrurile frumoase ce le-au săvîrșit în comunitate spre slava lui Dumnezeu și propășirea credinței ortodoxe.

La final, ctitorii și binefăcătorii bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din satul Arionești au fost decorați de către Prea Sfințitul Nicodim cu medalii și Diplome Arhierești.

După slujbă a urmat un moment festiv dedicat sărbătoririi hramului și jubileului de 550 de ani al satului. La ceremonie a participat și conducerea de vîrf a statului în persoana domnului Președinte Nicolae Timofti. În cadrul festivității, Prea Sfințitul Nicodim a acordat domnului Nicolae Timofti, Președintele Republicii Moldova, înalta distincție eparhială — medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.