Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica a V-a a Postului Mare Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie în Lavra Adormirii Maicii Domnului din Poceaev, Ucraina

 

În Duminica a V-a a Postului Mare, a Cuvioasei Maria Egipteanca, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat alături de Înalt Prea Sfințitul Pitirim, Mitropolit de Nicolaev și Ociacov, Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în Lavra Adormirii Maicii Domnului din Poceaev, Ucraina. Ierarhilor le-a coliturghisit un sobor de slujitori ai sfîntului așezămînt și au fost prezente cîteva sute de pelerini și închinători.

În dimineața zilei, Prea Sfințitul Nicodim  l-a decorat pe Înalt Prea Sfințitul Vladimir, Mitropolit de Poceaev, cu înalta distincție eparhială „Sf. Vasile cel Mare”, în semn de înaltă apreciere și în perspectiva unei fructuase colaborări spre slava lui Dumnezeu și binele Bisericii Ortodoxe, mulțumindu-i pentru bunăvoința și ocazia oferită de a săvîrși Dumnezeiasca Liturghie în Sfînta Lavră. După slujbă, Ierarhul a vizitat mănăstirea și s-a închinat la principale sfințenii care se păstrează aici.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.