Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a fost primit în audiență de Înltpreasfințitul Mitropolit Serafim de Pireu

 

Miercuri, 27 martie 2013, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a fost primit în audiență de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim de Pireu la Reședința sa Mitropolitană. Înaltpreasfințitul Serafim este cunoscut lumii ortodoxe prin scrierile sale apologetice și prin atitudinea fermă în apărarea valorilor credinței ortodoxe în fața prozelitismului și a provocărilor lumii contemporane.

În cadrul discuțiilor purtate, Ierarhii au luat cunoștință reciproc de viața bisericească din cuprinsul Mitropoliei de Pireu și respectiv a Eparhiei de Edineț și Briceni. Prea Sfințitul Nicodim a transmis Mitropolitului Serafim salutările frățești ale Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, împreună cu dorința sa personală și a întregii plinătăți a Bisericii Ortodoxe din Moldova de a întări legăturile de bună colaborare reciprocă cu  Mitropolia de Pireu. În acest context, Mitropolitului Serafim i-a fost adresată invitația Mitropolitului Vladimir de a vizita în lunile august-octombrie Republica Moldova.

În semn de înaltă recunoștință arhipăstorească, Prea Sfințitul Nicodim l-a decorat pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim de Pireu  cu Medalia eparhială „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I.

La rîndul său, Înaltpreasfințitul Serafim a adus în dar Prea Sfințitului Nicodim un engolpion cu inițialele sale.

Această întîlnire a avut loc prin mijlocirea Protoiereului Serghei Toia, slujitor aflat sub jurisdicția canonică a Mitropoliei de Pireu, care este și un ambasador al Mitropoliei Moldovei în Grecia.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și BriceniComments are closed.