Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Cursuri de instruire pentru voluntarii din cadrul proiectului „Abilitarea tinerilor în participarea și promovarea serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru bătrîni”

 

În perioada 4-7 martie 2013, la Reședința Episcopală din orașul Edineț se desfășoară cursurile de instruire pentru voluntarii din cadrul proiectului „Abilitarea tinerilor în participarea și promovarea serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru bătrîni”, care se desfășoară cu binecuvîntarea prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, în zece parohii din cadrul Eparhiei. Cursurile sunt desfășurate de instructori din cadrul Organizației „HOMECARE” și ai Asociației de Nurse din Moldova.

Astăzi a avut loc prima zi de training la care au participat cei 50 de voluntari tineri și 25 de voluntari adulți din parohiile Dondușeni, Țaul, Scăieni, Văratec și Coteala, precum și asistenții medicali și sociali din cele 10 parohii participante la proiect. Discuțiile din cadrul cursului de instruire cu genericul „Voluntariatul – activitate de interes public” s-au axat astăzi pe bazele spirituale ale comunicării și dragostea față de aproapele.

De serviciile de îngrijire promovate în cadrul proiectului „Abilitarea tinerilor în participarea și promovarea serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru bătrîni” beneficiază peste 100 de bătrîni singuratici din cadrul Episcopiei, lipsiți de ajutorul și sprijinul celor apropiați.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Comments are closed.