Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Ziua comemorării eroilor conflictului armat de la Nistru în orașul Edineț

 

La 2 martie 2013 se împlinesc 21 de ani de la începerea conflictului armat din 1992, de pe Nistru. În acest sens, cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, Secretarul Eparhial, protoiereul mitrofor Adrian Cotelea, a reprezentat Eparhia la manifestările prilejuite de ziua națională de comemorare a eroilor căzuți în războiul de pe Nistru — Ziua Memoriei, ce au avut loc în orașul Edineț. Sfinția Sa a oficiat slujba unui parastas pentru odihna cu drepții a sufletelor ostașilor care nu s-au mai întors la vatră.

La final, părintele Adrian a adresat celor prezenți un cuvînt în care a elogiat eroismul combatanților menționînd că „acei bravi ostași care nu s-au întors de pe cîmpul de luptă la părinți, soții, copii, și-au jertfit viața pentru integritatea, suveranitatea și independența Republicii Moldova. Ne adunam în fiecare an cu multă durere și dragoste pentru a le aduce omagii și pentru a-i pomeni în rugăciune. Să știți că atît timp cît vor fi pomeniți de noi, ei vor fi vii și în inimile și sufletele noastre. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”.

La solicitarea Comisariatului Raional de Poliție Edineț, din partea Eparhiei de Edineț și Briceni unii dintre veteranii războiului de pe Nistru au fost decorați cu distincții bisericești.

Astfel, colonelul de poliție Boris Feodorișin și locotenent-colonelul Vasile Cazac s-au învrednicit de suprema distincție eparhială – medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I. De asemenea, și alți veterani au fost decorați cu medalia „Sf. Vasile cel Mare”.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Comments are closed.