Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Hramul paraclisului „Sf. Trei Ierarhi” al Seminarului Teologic Liceal de fete din orașul Edineț

 

Marți, 12 februarie 2013, de praznicul Soborului Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Cuvîntătorul de Dumnezeu și Ioan Gură de Aur, paraclisul Seminarului Teologic Liceal de fete din orașul Edineț și-a cinstit ocrotitorii. În ziua sărbătorii, Sfînta Liturghie a fost oficiată de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvîntarea Ierarhului, clericul superior al Catedralei „Sf. Vasile cel Mare” din orașul Edineț, protoiereul Sergiu Panaite, a rostit o predică.

În cadrul serviciului divin, absolventul Seminarului Teologic Liceal din comuna Zăbriceni Gheorghe Gavriliță, a fost hirotonit în treapta de diacon. După tradiţia instituită de Prea Sfințitul Nicodim, noul hirotonit a primit în dar din partea Ierarhului un set de Liturghiere.  

După Sfînta Liturghie, Ierarhul împreună cu soborul slujitorilor a oficiat slujba unui Te Deum.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care a elogiat personalitatea celor trei mari ierarhi ai Bisericii, subliniind importanța învățăturii lor teologice, a felicitat pe toți cei prezenți cu prilejul hramului și a oferit în dar elevelor de la Seminar cîte un cadou cu dulciuri, iar tuturor credincioșilor cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.