Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească în biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din satul Dimca, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți, Ucraina

 

Marți, 22 ianuarie 2013, la invitația și cu bunăvoința Prea Sfințitului Meletie, Episcop de Hotin, și a părintelui paroh, protoiereului Vasile Cazac, cu binecuvîntarea Înalt Preasfințitului Onufrie, Mitropolit de Cernăuți și Bucovina, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat parohia „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din satul Dimca, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți, Ucraina. Aici Prea Sfinția Sa, alături de Prea Sfințitul Meletie, un sobor de preoți și diaconi și în prezența mulțimii credincioșilor, a oficiat slujba de sfințire a Prestolului și Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. După rugăciunea „Tatăl nostru”, cu un cuvînt de zidire duhovnicească s-a adresat credincioșilor părintele secretar al Eparhiei de Edineț și Briceni, protoiereul Adrian Cotelea.

După slujbă, Ierarhii au adresat credincioșilor cîte un cuvînt de învățătură. În cuvîntul său, Prea Sfințitul Nicodim a mulțumit Prea Sfințitului Meletie pentru dragostea și invitația de a împărtăși împreună bucuria comuniunii liturgice și a  felicitat credincioșii parohiei „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din satul Dimca  cu prilejul acestui eveniment special din viața comunității lor – sfințirea Prestolului, care a fost înnoit prin străduința și purtarea de grijă ale părintelui paroh, protoiereul Vasile Cazac. Nu în ultimul rînd, Ierarhul a adresat călduroase felicitări părintelui paroh cu ocazia sărbătoririi recente a frumosului jubileu de 35 de ani de viață, urîndu-i multă sănătate și ajutor de la Părintele Ceresc în lucrarea pastorală pe care o desfășoară.

În semn de aleasă prețuire, Prea Sfințitul Nicodim l-a decorat pe Prea Sfințitul Meletie cu cea mai înaltă distincție a Eparhiei de Edineț și Briceni – medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I. Omagiatul părinte Vasile Cazac, a fost distins cu medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul II, iar ctitorul Eparhiei de Edineț și Briceni, domnul Gheorghe Dancilă —  cu medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul III.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.