Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În ajunul praznicului Botezului Domnului, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie și Sfințirea cea Mare a Apei la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

În ajunul praznicului Botezului Domnului, enoriașii Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei l-au avut în mijlocul lor pe Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Ierarhul a oficiat împreună cu un sobor de slujitori Vecernia Mare unită cu Dumnezeiasca Liturghie a Sfîntului Vasile cel Mare. Serviciul divin a început la orele 5 dimineața. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul slujitorilor Catedralei, iar cele 13 paremii ale Vecerniei au fost citite de ipodiaconii Prea Sfinției Sale.

După slujbă, Ierarhul, slujitorii și mulțimea credincioșilor au pornit în procesiune la locul special amenajat din curtea Catedralei, unde s-a oficiat Sfinţirea cea Mare a Apei. Ca în fiecare an, în ajunul Botezului Domnului, la Catedrală s-au adunat mulțime de credincioși să ia binecuvîntarea lui Dumnezeu și să primească Aghiazma Mare, pe care o păstrează la casele lor pentru sfinţirea familiei şi pentru cele de trebuinţă trupului şi sufletului.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a binecuvîntat pe toţi credincioşii prezenţi cu Aghiasmă Mare și a mulțumit slujitorilor Catedralei, și în special protodiaconului Diodor (Suhari), pentru frumoasa icoană a Botezului Domnului instalată la locul unde tradițional are loc sfințirea apei.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.