Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Secția Traumatologie a Spitalului Raional Edineț a primit ajutor umanitar din partea Organizației filantropice Hilfe fur Osteuropa

 

Încă la 20 iulie curent, conducerea Organizației filantropice Hilfe fur Osteuropa din orașul Todtnau, Germania, în frunte cu doamna președinte Ursula Honeck și însoțiți de Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, au întreprins o vizită de documentare la Secția Traumatologie a Spitalului Raional Edineț. Luînd cunoștință starea extrem de precară a bazei tehnico-materiale a acestei instituții (utilajul medical și mobilierul învechit sau care lipsește), doamna Ursula a promis atunci că Organizația Hilfe für Osteuropa va pregăti și va trimite în timpul apropiat, în calitate de ajutor umanitar, cîte ceva din utilajul medical necesar pentru această secție a spitalului.

În dimineața zilei de astăzi, 26 septembrie 2012, atît personalul medical, cît și pacienții Secției de Traumatologie a Spitalului Raional Edineț au avut marea bucurie de a-și vedea împlinită o dorință pe care o nutreau de multă vreme – dotarea secției cu utilaj modern și asigurarea unor condiții optime de tratament. Acest lucru a devenit posibil la adresarea domnului medic Sergiu Moraru, grație intervenției Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, membru de onoare și reprezentant pentru Republica Moldova al Oraganizației Hilfe fur Osteuropa și a oamenilor cu suflet mare de la conducerea acestei organizații din Germania. Ajutorul a fost unul foarte generos şi a constat din aparataj medical, paturi pentru spital, mobilă, lenjerie, detergenţi, produse emoliente, cîrje, cărucioare, stative pentru infuzii, seringi, pansamente etc.

Transportarea acestor materiale a fost efectuată de firma S.R.L. CODAT-LUX Transport International Company, patroni ai căreia sunt domnii Constantin şi Timofei Şoiliţă. Dorim pe această cale să le aducem sincere mulţumiri pentru deschiderea şi mărinimia de care au dat dovadă întru ajutorarea aproapelui şi ne rugăm Bunului Dumnezeu să le dăruiască multă sănătăte, prosperitate şi realizări frumoase, răsplătindu-le însutit şi înmiit toată jertfa pe care o săvîrşesc spre slava Preasfintei Treimi şi binele Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.