Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Festival de colinde şi tradiţii creștine de Nașterea Domnului în parohia „Sfinții Arhangheli” din satul Trinca, Edineț

 

Joi, 10 ianuarie 2013, parohia „Sfinții Arhangheli” din satul Trinca, Edineț,  a fost gazda unui superb festival de colinde și tradiții de Nașterea Domnului. Festivalul s-a desfășurat cu binecuvîntarea şi participarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, și a fost organizat sub îndrumarea și purtarea de grijă a părintelui paroh, protoiereul Vasile Roșca, a doamnei preotese Ina Roșca, a doamnei directoare a Liceului Teoretic Trinca, Zubov Tatiana, a doamnei profesoare de religie Adriana Preașca (Fulga) și a domnului primar al localității, Anatolie Gudumac. La eveniment au participat elevii claselor I-a „A” și „B”,  a V-a, a VI-a „A” și „B”, a VII-a „A” și „B”, a VIII-a „A” și „B” și a IX-a „A” ale Liceului Teoretic Trinca, Ansamblurile de profesori și de elevi ale Liceului, conducător artistic Tamara Bajurean, precum și corul parohiei „Sfinții Arhangheli”, condus de preoteasa Ina Roșca. În cadrul festivalului, doamna profesoară de educație tehnologică, Zinaida Gudumac, a prezentat o expoziție de copturi tradiționale de sărbătoare.

Festivalul de colinde şi tradiţii de Nașterea Domnului a debutat cu o un cuvînt de binecuvîntare al Prea Sfințitului Nicodim adresat elevilor, cadrelor didactice, organizatorilor, părinţilor şi bunicilor, şi tuturor participanţilor prezenţi la eveniment.

Îmbrăcaţi în straie populare, elevii au cîntat o seamă de colinde, au prezentat montaje literare şi au interpretat scenete despre naşterea Domnului nostru Iisus Hristos.

La sfîrşitul programului artistic, Ierarhul a mulțumit gazdei şi organizatorilor festivalului pentru buna lui desfășurare și a rostit un cuvînt de învățătură în care a subliniat importanța păstrării și perpetuării prin tînăra generație a frumoaselor tradiții creștine legate de luminosul praznic al Nașterii Domnului, care ne înduioșează și ne aduc în suflet atmosfera sărbătorii. Prea Sfinția Sa și-a exprimat speranța că asemenea evenimente vor constitui un exemplu demn de urmat pentru toate parohiile din cuprinsul Eparhiei noastre.

Toţi elevii participanţi la program au fost răsplătiţi pentru efortul lor de către Prea Sfințitul Nicodim cu dulciuri şi cadouri de sărbătoare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.