Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Vestitori ai Nașterii Domnului la Reședința Episcopală din orașul Edineț

 

În după-amiaza celei de-a treia zi a Nașterii Domnului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a fost colindat la sediul eparhial de mai multe cete de binevestitori ai acestui mare praznic al Ortodoxiei.

Primele au pășit pragul Reședinței Episcopale maicile starețe ale sfintelor așezăminte din cuprinsul Episcopiei – egumena Maria, stareța Mănăstirii „Sf. Treime”, Rudi, egumena Eufrosinia, stareța Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului”, Călărășeuca, și egumena Daniila, stareța Mănăstirii „Învierea Domnului”, Briceni, însoțite de cîteva viețuitoare. Ierarhul a mulțumit din suflet preacuvioaselor maici pentru înălțătoarele clipe de bucurie aduse prin colinde și a oferit în dar tuturor viețuitoarelor din mănăstiri cite o bluză, pentru a se apăra de frig, și cite o ciocolată, pentru a se bucura și trupește de dulceața sărbătorilor de iarnă. De asemenea, cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului, și călugării de la Mănăstirea Zăbriceni au primit în dar din partea Prea Sfințitului Nicodim cîte un pulover.

În continuare, Prea Sfinția Sa a fost colindat de colectivul artistic și membrii corului bisericesc al parohiei „Sf. Dumitru” din satul Coteala, Briceni, însoțiți de părintele paroh, protoiereul Serghei Chifeac; de un grup de copii de la Gimnaziul din satul Gașpar, Edineț, cu părintele paroh Vitalie Grigoraș, precum și de copiii părintelui secretar eparhial – Daniel, Gabriel și micuța Nicoleta. Tuturor Vădica le-a mulțumit din suflet, le-a urat mulți ani și sărbători fericite și, împreună cu arhiereștile binecuvîntări, le-a oferit tradiționalele cadouri – dulciuri, jucării, rechezite școlare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Colectivul artistic din satul Coteala, Briceni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grupul de copii de la Gimnaziul din satul Gașpar, Edineț:

 

 

 

 

 

 

 

 

Daniel, Gabriel și micuța Nicoleta:

Comments are closed.