Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească la Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni

 

La 24 decembrie 2012, Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni a găzduit un frumos serviciu divin, prilejuit de încheierea celui de-al doilea an de slujire arhierească al Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, la care au participat maicile starețe, clericii și doamnele preotese din cuprinsul eparhiei. Sfînta Liturghie Arhierească a fost săvîrșită de către prea Sfințitul Nicodim și un sobor de preoți din care au făcut parte: prot. Adrian Cotelea, secretar eparhial; arhim. Patrocl (Porombac), duhovnic al Mănăstirii ”Sfînta Treime” din localitatea Rudi, Soroca; prot. Vasile Saracuța, blagocin al raionului Briceni; prot. Ioan Gînju, blagocin al raionului Edineț; prot. Alexandru Usatîi, blagocin al raionului Ocnița; prot. Veaceslav Matiescu, blagocin al raionului Dondușeni; prot. Ghenadie Dascăl, adjunct al blagocinului raionului Edineț, prot. Sergiu Prisăcaru  și egumenul Filadelf, viețuitor al mănăstirii. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul slujitorilor episcopiei, dirijat de prot. Alexandru Fîrfa, și de corul psaltic al mănăstitii „Nașterea Domnului” condus de ierodiaconul Paisie. Cuvîntul de zidire duhovnicească după citirea Sfintei Evanghelii a fost rostit, cu binecuvîntarea Ierarhului, de protoiereul Ioan Gînju.

După Sfînta Liturghie Prea Sfinția Sa împreună cu slujitorii a săvîrșit un Te Deum de mulțumire Bunului Dumnezeu pentru binecuvîntarea, harul și ajutorul primit pe parcursul întregului an de slujire arhierească.

În cuvîntul de învățătură adresat clerului și credincioșilor, Prea Sfințitul Nicodim a făcut o scurtă trecere în revistă a principalelor realizări ce au avut loc în Eparhie pe parcursul anului care s-a scurs, mărturisind că toate lucrările frumoase s-au petrecut cu binecuvîntarea și ajutorul Atotputernicului și Atotbunului Părinte Ceresc și cu susținerea și rugăciunile clerului și a credincioșilor din Țara de Sus, mulțumind tuturor pentru dragostea, răbdarea și înțelegerea de care au dat dovadă.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni
Comments are closed.