Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica a XXIX-a după Păgărîrea Sfîntului Duh, Prea Sfințitul Nicodim a liturghisit la Mănăstirea „Nașterea Domnului”, Zăbriceni

 

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat în Duminica a XXIX-a după Păgărîrea Sfîntului Duh, Sfînta Liturghie Arhierească la Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni. Prea Sfinției Sale i-a coliturghisit un sobor de preoți în frunte cu părintele stareț, arhimandritul Damian (Burlacu). În cadrul serviciului divin, viețuitorul sfîntului așezămînt, monahul Foca (Buzatu), a fost prohirisit în treapta de ierodiacon, iar diaconul Leonid Coțofana — în cea de preot.

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică a zilei, de la Luca XVII, 12-19, despre pilda celor zece leproși, arătînd că în lumea noastră puțini sunt aceia care ajung să înțeleagă și să-I mulțumească lui Dumnezeu, chiar şi atunci când se bucură din partea Sa de cele mai mari daruri. Prea Sfinția Sa a îndemnat credincioșii să mulțumească în toată vremea și în tot locul Părintelui Ceresc pentru toate binefacerile vădite pe care le revarsă în viața noastră.

Toți viețuitorii obștii și închinătorii prezenți la slujbă au primit în dar din partea Ierarhului cîte o iconiță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Comments are closed.