Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica a XXVII-a după Pogorîrea Sfîntului Duh, Prea Sfinţitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

În Duminica a XXVII-a după Pogorîrea Sfîntului Duh, enoriaşii Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei s-au adunat în număr mare pentru a participa la Sfînta Liturghie Arhierească oficiată de către Prea Sfinţitului Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Pericopa evanghelică a zilei, de la Luca XIII, 10-17, despre vindecarea femeii gîrbove, a fost explicată, cu binecuvîntarea Ierarhului, de către protoiereul Alexandru Fîrfa, cleric al Catedralei „Sf. Irh. Nicolae”.

Prea Sfinţitul Nicodim, în cuvîntul de învăţătură de la finalul Sfintei Liturghii, a subliniat că Postul Naşterii Domnului în care ne aflăm este un prilej aparte de îmbogăţire în Dumnezeu şi în harul Lui şi a chemat credincioşii la mai multă rugăciune şi la îndreptarea sufletului prin Taina Sfintei Spovedanii şi Împărtăşanii, pentru a primi luminaţi măreţul praznic al Naşterii Mîntuitorului. De asemenea, Ierarhul a evidenţiat că evanghelia de astăzi ne îndeamnă să facem fapte de milostenie şi ajutorare, îndemnînd pe cei prezenţi la slujbă să ia din ajutorul umanitar expus în curtea bisericii şi să-l distribuie celor nevoiaşi.

Între credincioşii prezenţi s-au putut remarca şi membrii Consiliului de Administraţie al Companiei "Fidesco" în frunte cu domnul director Mihail Aizin, care au fost decoraţi de către Prea Sfinţitul Nicodim cu distincţii bisericeşti, în semn de gratitudine pentru tot ajutorul şi sprijinul acordat Bisericii Ortodoxe.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.