Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prezență Arhierească în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Trebisăuți, raionul Briceni

 

Mulțimea credincioșilor de la biserica ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Trebisăuți, raionul Briceni, în frunte cu părintele paroh, protoiereul Oleg Sajin, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor, sîmbătă, 24 noiembrie 2012, în ziua pomenirii Sfîntului Mare Mucenic Mina, a Sfinților Mucenici Victor și Vichentie și a Sfintei Mucenițe Ștefanida, pe Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, care a oficiat aici Sfînta liturghie Arhiereasc, înconjurat de un sobor de preoți. Predica de după citirea Sfintei Evanghelii a fost rostită, cu binecuvîntarea Ierarhului, de părintele Victor Captari, parohul Catedralei ”Sfîntul Mare Mucenic Dumitru” din orașul Cupcini.

Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te-Deum și cuvîntul de învățătură al Ierarhului. Prea Sfințitul Nicodim a vorbit credincioșilor despre viața, nevoințele și sfîrșitul martiric ale Sfîntului Mare Mucenic Mina, prăznuit în această zi, precum și despre minunile prin care l-a proslăvit Dumnezeu pentru curajul său de a-l mărturisi pe Hristos și a propovădui dreapta credință. Totodată, Prea Sfinția Sa  a vorbit despre demnitatea de a fi creștin ortodox, despre datoria fiecărui creștin de îngriji de suflet și de a-l îmbogăți cu faptele cele bune, prin care vom deveni moștenitorii Cereștii Împărății. Vorbind despre importanța ce trebuie să o acorde o comunitate creștină împodobirii Casei lui Dumnezeu ce se înalță în mijlocul ei, Ierarhul a mulțumit celor care au ctitorit pînă în prezent biserica, exprimîndu-și speranța că aceste lucruri bune vor continua, iar în viitorul apropiat sfîntul locaș va fi deplin renovat.

Cei Mai de seamă ctitori au fost decorați de către Prea Sfințitul Nicodim cu Diplome Arhierești, iar mulțimea credincioșilor a primit în dar din partea Ierarhului cîte o iconiță cu chipul Mîntuitorului în semn de binecuvîntare.

Apoi, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat slujba de sfințire a unei noi Troițe, înălțate la marginea satului Trebisăuți.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.