Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica a XXV-a după Cincizecime, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie în biserica „Sf. Arhangheli” din satul Viișoara, Edineț

 

   

În Duminica a XXV-a după Cincizecime, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul mulțimii credincioșilor de la biserica „Sfinții Arhangheli” din satul Viișoara, Edineț, unde, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. După citirea pericopei evanghelice a zilei, de la Luca X, 25-37, despre samarineanul milostiv, cu binecuvîntarea Ierarhului, protoiereul Igor Bumbac, parohul bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din satul Chetriș, raionul Fălești, a rostit o predică. Sfînta Liturghie a fost urmată de slujba unui Te-Deum pentru sănătatea slujitorilor și a enoriașilor acestei parohii.

În cuvîntul rostit la încheierea slujbei, Prea Sfințitul Nicodim a vorbit despre iubirea imensă a lui Dumnezeu pentru neamul omenesc, pe care l-a ridicat din păcat prin Jertfa Sa pe Cruce; iubire ce suntem datori s-o arătăm la rîndul nostru apropiaților noștri aflați în nevoie, asemenea samarineanului milostiv din pericopa evanghelică. De asemenea, Ierarhul a mulțumit părintelui paroh, protoiereului Vasile Curuliuc, ctitorilor și tuturor credincioșilor din această parohie pentru grija ce o poartă Casei lui Dumnezeu și a făcut un apel la zidirea duhovnicească a tinerei generații, căci,  ea reprezintă pămîntul cel fertil în care încolțește sămînța cuvîntului evanghelic și de roadele căreia se va bucura întreaga plinătate a Bisericii, iar fără un viitor creștin nu vom dăinui ca neam.

Apreciind toate lucrurile frumoase realizate pînă acum, precum și munca depusă la ctitorirea bisericii „ Sf. Arhangheli” din satul Viișoara, domnul Ion Lastavețchii, a fost decorat cu înalta distincție a Eparhiei de Edineț și Briceni – medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul I, iar mai mulți binefăcători ai acestui sfînt locaș au fost distinși de către Prea Sfințitul Nicodim cu Diplome Arhierești. Fiecare credincios a primit din partea Ierarhului în semn de binecuvîntare și în amintirea acestei slujbe cîte o iconiță cu chipul Mîntuitorului.

În cinstea sărbătorii, pentru toți creștinii participanți la slujbă a fost pregătită o agapă frățească.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

Comments are closed.