Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească în zi de hram la Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din orașul Rîbnița

 

Miercuri, 21 noiembrie 2012, cînd Biserica Ortodoxă îi cinstește pe mai-marii Arhangheli Mihail și Gavriil și pe toate cereștile Puteri cele fără de trup, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din orașul Rîbnița. Aici Prea Sfinția Sa a fost întîmpinat cu multă căldură de către parohul Catedralei, arhimandritul Victor (Saiapin); secretarul Eparhiei de Tiraspol și Dubăsari, protoiereul Ioan Calmîc; Șeful Administrației orașului și Raionului Rîbnița, doamna Tatiana Turanskaia; soborul slujitorilor, oficialitățile locale și de mulțimea credincioșilor. Predica de după citirea Sfintei Evanghelii a fost rostită de protoiereul Nicolae Florinschii, paroh al bisericii „Sf. Gheorghe” din municipiul Chișinău.

Sfînta Liturghie a fost urmată de procesiunea înconjurării bisericii și slujba unui Te Deum pentru sănătatea Sanctității Sale Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, care în ajun și-a sărbătorit ziua de naștere, precum și pentru sănătatea și bunăstarea credincioșilor din orașul Rîbnița, care prăznuiesc în această zi hramul și a 384-a aniversare de la întemeierea orașului.

În tradiționalul cuvînt rostit la încheierea slujbei, Prea Sfințitul Nicodim a vorbit credincioșilor despre rolul și importanța sfinților îngeri în iconomia mîntuirii și în viața fiecărui credincios în particular. Felicitînd credincioșii cu prilejul hramului orașului și cu sărbătorirea a 384 de ani de la fondarea sa, Ierarhul a îndemnat locuitorii urbei să se roage și să cheme cu și mai multă credință harul și ajutorul Sfinților Îngeri, căci ei, fiind patronii spirituali ai acestei localități, pot prin mijlocirile lor să aducă binecuvîntarea lui Dumnezeu și scăpare de toate relele. Cu ocazia importantului eveniment, Prea Sfinția Sa a transmis creștinilor din orașul Rîbnița caldele felicitări ale Înalt Preasfinției Sale Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, și ale Prea Sfinției Sale Savva, Episcop de Tiraspol și Dubăsari, care, fiind deplasat în orașul Moscova pentru a participa la serviciul divin din ziua de naștere a Sanctității Sale Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, nu a putut fi prezent la eveniment.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a oferit în dar parohului Catedralei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din orașul Rîbnița, arhimandritului Victor (Saiapin), o icoană cu chipul Mîntuitorului, iar fiecărui credincios prezent la slujbă – cîte o iconiță cu chipul Maicii Domnului „Pecerscaia”.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și BriceniComments are closed.