Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În Duminica a XXIV-a după Cincizecime, Prea Sfinţitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie în Catedrala “Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

În Duminica a XXIV-a după Cincizecime, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi şi în prezenţa mulţimii credincioşilor, a oficiat Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala “Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. Pericopa evanghelică a zilei, de la Luca VIII, 41-56, despre Învierea fiicei lui Iair şi vindecarea femeii cu scurgere de sînge, a fost explicată, cu binecuvîntarea Ierarhului, de către protoiereul Alexandru Fîrfa, cleric al Catedralei „Sf. Irh. Nicolae“. În cadrul Sfintei Liturghii, absolventul Academiei de Teologie din Moldova, Serghei Matei, a fost hirotonit în treapta de diacon.

La final, Prea Sfinţitul Nicodim, a adresat credincioşilor un cuvînt de învăţătură în care a evidenţiat rolul şi puterea credinţei în viaţa omului. „Tote cele trebuincioase nouă, spre folosul sufletului şi trupului, să le cerem de la Hristos Domnul cu multă credinţă şi încredere, căci după cum a primit vindecare femeia bolnavă de curgere de sînge, şi casa lui Iair a primit bucurie, prin învierea fiicei sale, tot aşa ajută spiritual şi material Mîntuitorul pe toţi cei Îl mărturisec, trăiesc după poruncile Sale şi i se roagă cu credinţă sinceră şi puternică“, a mai subliniat Ierarhul.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi BriceniComments are closed.