Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie și slujba înmormîntării în biserica „Sf. Mare Mucenic Dumitru” din satul Breanova, Orhei

 

Joi, 15 noiembrie 2012, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Preasfințitul Mitropolit Vladimir, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat în biserica „Sf. Mare Mucenic Dumitru” din satul Breanova, Orhei, Sfînta Liturghie și slujba înmormîntării nou-adormitului Ilie Bildiga, tătal omului de afaceri Feodor Bildiga, director general al SRL AVTOSAF din orașul Moscova, și ctitor principal al lucrărilor de reparație capitală a bisericii din această localitate.

La Sfînta Liturghie Ierarhului i-a coliturghisit protoiereul Teodor Roșca, duhovnic al Mănăstirii Ciuflea din Chișinău, și protoiereul Anatolie Balan, parohul bisericii „ Sf. Mare Mucenic Dumitru” din Breanova. La slujba înmormîntării a participat și arhimandritul Chiril, srtarețul Mănăstirii Hîrjauca, precum și un sobor de slujitori din diferite parohii din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul preoțesc al Catedralei „Sf. Nicolae” din Orhei dirijat de protoiereul Alexandru Fîrfa.

La finalul Sfintei Liturghii, Prea Sfințitul Nicodim a adresat familiei îndurerate și tuturor credincioșilor, care s-au adunat în această zi pentru a se ruga împreună pentru odihna cu drepții a sufletului nou-adormitului robului lui Dumnezeu Ilie Bildiga, un cuvînt de mîngîiere și de condoleanțe. Prea Sfinția Sa a vorbit despre nădejdea învierii oferită nouă de Mîntuitorul Hristos prin moartea și slăvită Învierea Sa, îndemnînd rudele, apropiații și pe toți cei ce l-au cunoscut pe nou-adormitul Ilie să se roage Milostivului Dumnezeu pentru ca sufletul său să fie așezat în locul cel de fericire și de odihnă al drepților. Exprimîndu-și toată compasiunea, Ierarhul a mulțumit familiei Bildiga pentru că și-a crescut copiii în dragostea față de Dumnezeu și de Biserica Sa cea Sfîntă, pe care o ctitoresc cu multă dăruire.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.