Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Reședința Episcopală din Edineț vizitată de către prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Vlad Filat

 

Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Vlad Filat, care a participat în dimineața zilei de astăzi, 25 august 2012, la manifestările festive organizate în orașul Edineț cu prilejul aniversarii a 21-a de la proclamarea Independenței,  a vizitat și Reședința Episcopiei de Edineț și Briceni. Aici domnia sa a fost întîmpinat de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, și administrația eparhială. Din delegația oficială au mai făcut parte doamna Vicepreședinte a Parlamentului Liliana Palihovici și domnul Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare Vasile Bumacov.

Prea Sfințitul Nicodim a prezentat premierului și înalților oaspeți sediul episcopal, Seminarul Teologic Liceal de fete „Sf. Cuv. Mc. Elisabeta” și șantierul Catedralei Arhierești „Sf. Vasile cel Mare”. În discuțiile purtate cu premierul, Ierarhul a vorbit despre structura canonico-administrativă a Eparhiei – blagocinii, parohii, mănăstiri — și despre mersul vieții bisericești de aici. A fost abordat și subiectul instruirii teologice în cadrul Seminarului Liceal de fete, al predării religiei în școală, al instruirii și specializării profesorilor la această disciplină, precum și selectarea materialului didactic corespunzător. În acest context, Prea Sfințitul Nicodim a prezentat oficialităților noile manuale de religie alcătuite de doamna preoteasă Liliana Crețu și editate la Consiliul Editorial al Bisericii Ortodoxe din Moldova. Domnul Prim-ministru a promis că va acorda ajutor după posibilități Episcopiei, Catedralei Arhierești „Sf. Vasile cel Mare” și Seminarului Teologic ce funcționează în cadrul Eparhiei.

La final, Prea Sfințitul Nicodim a oferit în dar, în semn de înaltă prețuire și amintire de această vizită, premierului Vlad Filat și înalților oaspeți cîte o Biblie și o icoană, exprimîndu-și speranța că relațiile existente de colaborare și susținere reciprocă dintre Biserică și Stat se vor consolida pe viitor și mai mult spre binele și mîntuirea poporului binecredincios din țara noastră.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.