Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Din agenda Ierarhului

 

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, la invitația bunului său prieten din România, domnul Ion Foșelău, maestru în arte, sculptor, iscusit meșter în confecționarea de iconostase, mobilier bisericesc și obiecte de cult, a asistat la Taina Sfintei Cununii a fiicei sale Nicoleta-Roxana și a soțului ei Cosmin, oficiată în biserica „Sf. Nicolae” din orașul Tîrgu-Neamț, România, de către preotul paroh Stelian Crampa. Prea Sfinția Sa a fost însoțit de părintele Gheorghe Topală, părintele Ioan Surguci și părintele Serghei Cafca — slujitori din cuprinsul blagociniei Orhei.

La încheierea slujbei, Prea Sfinţitul Nicodim a adresat tinerilor un cuvînt de felicitare în care le-a urat ca drumul vieţii ce-l vor parcurge de acum înainte împreună să le fie mereu luminat de iubirea şi binecuvîntarea Preasfintei Treimi, să sporească mereu dragostea unuia faţă de altul, să se roage şi să se susţină reciproc atît în momentele de bucurie, cît şi în cele mai dificile ale vieţii.

Amintim că peste 20 de iconostase și obiecte de mobilier bisericesc, lucrate cu iscusință de domnul Ion Foșelău, împodobesc mai multe sfinte locașuri din țara noastră precum Catedrala „Sf. Nicolae” din Orhei, biserica din satul Mitoc, Orhei, bisericile complexului monastic Curchi, la restaurarea căruia a luat parte, bisericile mănăstirilor Hîrbovăț, Călărășeuca, „Sf. Marta și Maria” — Căușeni.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.