Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

De sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel Prea Sfinţitul Nicodim a liturghisit în Catedrala “Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

 

De sărbătoarea Sfinților Slăviților Apostoli Petru și Pavel Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit Sfînta Liturghie Arhierească în Biserica ”Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. La slujbă a fost prezent soborul slujitorilor Catedralei și numeroşi enoriaşi, care au venit să ceară ocrotirea duhovnicească a celor doi mari Apostoli ai creştinătăţii. Evanghelia praznicului a fost explicată de protoiereul Emil Bulgac, slujitor al sfîntului locaş.

La finalul Sfintei Liturghii, Prea Sfinţitul Nicodim a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a elogiat personalitatea, viaţa şi activitatea misionară a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, îndemnându-i pe credincioşi să le urmeze exemplul în rîvna pentru credinţă şi milostenie. Prea Sfinţia Sa a felicitat pe toţi cei ce poartă numele sfinţilor apostoli, urîndu-le multă sănătate şi prosperitate în tot lucrul binecuvîntat pe care-l realizează. De asemenea, Ierahul l-a felicitat călduros pe protodiaconul Pavel Ciobanu, slujitor al Catedralei, cu prilejul sărbătoririi sfîntului ocrotitor, urîndu-i ani lungi de viaţă, multă sănătate şi multe realizări pe tărîm duhovnicesc.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.