Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Prea Sfințitul Nicodim a vizitat cîteva biserici aflate în construcție din cuprinsul eparhiei

 

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat în cursul zilei de vineri, 6 iulie 2012, bisericile în construcție din orașul Edineț, satele Mihăileni și Halahora de Sus, raionul Briceni, precum și noul sfînt locaș din orașul Briceni, pentru a lua cunoștință de stadiul lucrărilor și de activitățile ce vor fi întreprinse mai departe.

La biserica ce va purta hramul în cinstea Sfinților Mucenici Serghie și Vah din orașul Edineț, Prea Sfințitul Nicodim a fost întîmpinat de părintele paroh, protoiereul Gheorghe Ganea, care a adus la cunoștință Ierarhului despre ultimile lucrări efectuate și volumul de lucrări necesar de a fi înfăptuit.

Următoarea destinație a fost șantierul bisericii din satul Mihăileni, raionul Briceni, care a mai fost vizitat de Prea Sfințitul Nicodim și la 21 martie 2012. Atunci Prea Sfinția Sa a binecuvîntat demolarea vechii construcții, care era fragilă și prezenta fisuri, și rezidirea bisericii după noul proiect.  În prezent lucrările sunt în toi, biserica fiind înălțată și consolidată. La fața locului, Prea Sfințitul Nicodim a fost întîmpinat de părintele Gheorghe Grițco, paroh al bisericii „Sf. Nicolae” din satul Hlinoaia, Edineț, și care deservește și această localitate, și de primarul satului Mihăileni, domnul Radislav Cotiujanschii.

În continuare, Ierarhul a vizitat biserica cu hramul „Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Halahora de Sus, raionul Briceni, unde paroh este preotul Ioan Onciulenco.

De la Halahora de Sus, Prea Sfințitul Nicodim s-a îndreptat spre noul sfînt locaș din orașul Briceni ce va purta hramul în cinstea Sfîntului Ierarh Nicolae. Aici Pra Sfinția Sa a fost întîmpinat de protoiereul Vasile Saracuța, blagocin al raionului Briceni și de ctitorul principal al acestei biserici, domnul Ion Dogotari. Lucrările, ce au început cu doi ani în urmă, datorită strădaniilor domnului Ion Dogotari sunt aproape de finalizare, iar biserica va fi sfințită în timpul aprpiat.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 Biserica „Sf. Mcc. Serghie și Vah” din orașul Edineț:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biserica din satul Mihăileni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului” din Halahora de Sus:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biserica „Sf. Nicolae” din orașul Briceni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.