Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă Arhierească la Mănăstirea Zăbriceni

 

În dimineața zilei de joi, 29 septembrie, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a săvîrșit în Soborul ”Nașterii Domnului” de la Mănăstirea Zăbriceni slujba de sfințire a antimiselor destinate Bisericilor din cuprinsul eparhiei noastre. La această slujbă alături de Prea Sfinția Sa s-au aflat părintele arhimandrit Damian (Burlacu), starețul Mănăstirii Zăbriceni; protoiereul Adrian Cotelea, secretar eparhial; protoiereul Veaceslav Matiescu, blagocinul Bisericilor din raionul Dondușeni; slujitori ai mănăstirii și clerici din cuprinsul blagociniei Edineț. Slujba de sfințire a antimiselor a fost urmată de Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

Noile antimise au fost confecționate la Întreprinderea de producere a obiectelor de cult a Bisericii Ortodoxe Ruse ”Sofrino”, cu binecuvîntarea Sanctității Sale Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, și a Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove. Ele vor purta semnătura Prea Sfințitului Nicodim și vor fi oferite la necesitate parohiilor din cuprinsul Episcopiei de Edineț și Briceni.

La finalul Sfintei Liturghii, Prea Sfinția Sa a vorbit despre importanța antimisului în cultul Bisericii Ortodoxe și a mulțumit slujitorilor ce au participat la acest serviciu divin, precum și celor care și-au asumat cheltuiala pentru confecționarea acestor antimise.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.