Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

De praznicul Înălțării Sfintei Cruci, creştinii din localitatea Frasin, raionul Dondușeni, au primit cu multă căldură vizita Prea Sfințitului Nicodim

În ziua prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci, pe 27 septembrie, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat parohia ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Frasin, raionul Dondușeni. Aici Prea Sfinția Sa, în fruntea unui sobor de preoți și în prezența mulțimii de credincioși, a săvîrșit Sfînta Liturghie Arhierească. Cu un cuvînt ziditor de suflet, după citirea Sfintei Evanghelii, s-a adresat credincioșilor protoiereul mitrofor Veaceslav Matiescu, blagocinul bisericilor din raionul Dondușeni.

La sfîrșitul Sfintei Liturghii, Prea Sfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de învățătură în care a vorbit credincioșilor despre importanța praznicului Înălțării Sfintei Cruci subliniind că sărbătoarea este un popas binecuvîntat pentru a medita mai profund la Crucea care ne-a fost dată fiecăruia la Sfîntul Botez și pe care trebuie s-o purtăm cu demnitate, la Crucea cu care noi, creștinii ortodocși, ne însemnăm în fiecare zi și pe care suntem datori să o facem cu luare aminte, la Crucea prin care dobîndim putere, har și biruință asupra văzuților și nevăzușilor vrăjmași. De asemenea, Vlădica a adus alese mulțumiri părintelui paroh, protoiereului Alexei Gheorghelaș, pentru grija părintească ce o poartă pentru enoriașii parohiei încredințate, dar mai ales pentru osteneala ce o depune propovăduind Cuvîntul lui Hristos în școală. Totodată, Ierarhul a mulțumit și creștinilor pentru rîvna lor în păstrarea credinței ortodoxe nealterate, așa cum au moștenit-o de la părinții și strămoșii lor.

Slujba din biserică a fost încununată de un superb recital de cîntece și poezii creștine, legate de tema sărbătoririi Sfintei Cruci, prezentat în incinta Gimnaziului Frasin cu multă dragoste de către elevii și profesorii școlii. Aici Prea Sfinția Sa a mulțumit copiilor pentru deosebitele emoții trăite în timpului concertului și a exprimat recunoștință întregului corp didactic, părintelui paroh Alexei și părinților pentru zelul care l-au depus în realizarea îndemnului evanghelic al Mîntuitorului — ”Lăsați copiii să vină la Mine” (Matei 19,14). În încheiere, Prea Sfințitul Nicodim a oferit mai multor ctitori și binefăcători ai Bisericii din localitate, printe care s-a aflat și domnul Mihai Lisu, fiu al satului Frasin și ctitor al mai multor biserici și mănăstiri din Republica Moldova, medalii și diplome arhierești, iar tuturor celor prezenți cîte o iconiță și o cruciuliță.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Comments are closed.