Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

O nouă Troiță a fost sfințită în satul Baraboi, raionul Dondușeni

 

În dimineața zilei de 17 septembrie 2011, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat slujba de sfințire a unei noi Cruci înălțate în centrul satului Baraboi, raionul Dondușeni, înconjurat de un sobor de preoți. Crucea din piatră, așezată pe un soclu masiv în trepte, cu chipul Maicii Domnului cu pruncul Hristos în brațe, a fost ridicată prin aportul părintelui paroh, protoiereului mitrofor Grigorie Spoială, și ctitoria domnului Constantin Cojocaru, președintele asociației agricole ”SRL AGRO — Baraboieni”, a primarului localității, domnul Andrei Țurcanu, a doamnei Elpujan Valentina și a domnului Spoială Ilieș. La eveniment au luat parte mai mulți creștini din localitate, oaspeți și invitați, precum și personalități notorii, originare din satul Baraboi.

La încheierea slujbei, Prea Sfințitul Nicodim a adus alese cuvinte de felicitare și mulțumire părintelui paroh Grigorie Spoială, primarului Andrei Țurcanu, ctitorilor și tuturor credincioșilor din localitate pentru faptul că nu au precupețit niciun efort ca simbolul creștinătății, simbolul și puterea biruinței asupra vrăjmașului și a morții – Crucea Mîntuitorului Hristos, să fie înălțată în centrul satului drept mărturie că aici locuiesc oameni cu adînci și puternice rădăcini creștine, oameni care păstrează cu sfințenie învățătura cea dreaptă și mîntuitoare moștenită de la părinții și strămoșii lor. În acest context, Prea Sfinția Sa a distins preotul paroh și ctitorii acestei sfinte Cruci cu medalia eparhială ”Sfîntul Vasile cel Mare”, iar mai mulți creștini, care au participat nemijlocit la lucrările de construcție și amenajare, au fost decorați cu Diplome Arhierești. În amintirea acestui eveniment, fiecare creștin a primit din partea Ierarhului cîte o iconiță.

Tot în această zi, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat și slujba de sfințire a apeductului din localitate, instalat de curînd.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.