Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

De sărbătoarea Nașterii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Prea Sfințitul Nicodim a participat la Sfânta Liturghie ce a avut loc la Catedrala Icoanei Maicii Domnului Kazanskaia din Sankt-Petersburg

         

 

La data de 21 septembrie, de sărbătoarea Naşterii Preasfintei Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarei şi Pururea Fecioarei Maria, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni a participat la Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie săvîrșită sub protia Sanctității Sale Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, în catedrala Icoanei Maicii Domnului Kazanskaia din oraşul Sankt-Petersburg.

Sărbătoarea a început cu oficierea slujbei patriarhale, după care a urmat un șir de evenimente praznicale dedicate aniversării a 200 de ani de la sfinţirea catedralei.

Sanctității Sale i-a coliturghisit: mitropolitul Vladimir de Sankt-Petersburg şi Ladoga; şeful executiv al Patriarhei de la Moscova, mitropolitul Varsanufie de Saransk şi Mordovia; arhiepiscopul Simon de Bruxell şi Belgia; arhiepiscopul Proclu de Simbirsk şi Melekess; arhiepiscopul Victor de Kaşin şi Tveri; arhiepiscopul Manuil de Petrozavodsk şi Karelia; rectorul şcolilor teologice de la Sankt-Petersburg, episcopul Ambrozie de Gatcina; episcopul Marchel de Petergoff; şeful secretariatului Administrativ al Patriarhiei de la Moscova, episcopul Serghie de Solnecinogorsk; stareţul Lavrei Sfîntului Cneaz Alexandru Nevski episcopul Nazarie de Vîborg; episcopul Nicodim de Edineţ şi Briceni; parohul catedralei Icoanei Maicii Domnului Kazanskaia, protoiereul Pavel Krasnoţvetov; chelarul catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova, protoiereul Mihail Reazanţev; clerici din Sankt-Petersburg.

În timpul acestei Liturghii Sanctitatea Sa Kiril a săvârşit hirotonia arhimandritului Adrian (Ulianov) în treapta de episcop pentru scaunul episcopal de Bejeţk şi vicar al eparhiei de Tver.

Răspunsurile la strană au fost date de corul Catedralei Icoanei Maicii Domnului Kazanskaia (regent ― S.А. Voznaia) şi de Corul mare al şcolilor teologice din Sankt-Petersburg (regent ― I.I.Hmelevskaia).

La sfîrşitul serviciului divin Preafericitul Patriarh Kiril a rostit un cuvânt de povăţuire duhovnicească către episcopul Adrian  înmînîndu-i toiagul arhieresc. Potrivit tradiţiei ierarhul nou hirotonit a oferit creştinilor prima binecuvântare  arhierească.

Creştinilor le-au fost împărţite cite o iconiţă cu chipul Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Kazan, cu binecuvântarea Patriarhului Kiril.

Conform: patriarchia.ru

 

 

 

Comments are closed.