Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În prima sâmbătă a Postului Mare, PS NICODIM a slujit la Mănăstirea Zăbriceni

 În p rima sâmbătă a Postului Mare, când Biserica Ortodoxă face pomenirea minunii colivelor a Sf. Teodor Tiron, PS NICODIM, Episcop de Edineţ şi Briceni a liturghisit la Mănăstirea „Naşterea Domnului” din s. Zăbriceni, r. Edineţ.

 

În cadrul Liturghiei, ierarhul a hirotonit în treapta de diacon pe Ilie Matasă, absolvent al Facultăţii de Teologie din Zăbriceni, căruia ierarhul i-a dăruit un Ceaslov.

Răspunsurile la strană au fost date de corul psaltic al mănăstirii, care a fost apreciat de PS Nicodim, exprimându-şi dorinţa de a dezvolta cântarea psaltică (bizatină) în mănăstirile şi parohiile din eparhie.

După Liturghie, episcopul a ţinut un cuvânt de învăţătură despre importanţa Spovedaniei şi Împărtăşirii cu Sfintele Taine mai ales în perioada Postului Mare. De asemenea, chiriarhul şi-a exprimat mulţumirea pentru această primire călduroasă la Mănăstirea Zăbriceni, iar părintele stareţ, arhimnandritul Damian (Burlacu) şi-a eprimat mulţumirea şi bucuria pentru faptul că ierarhul se simte bine la Mănăstirea Zăbriceni şi apreciază nevoinţa duhovnicească a părinţilor şi fraţilor de la mănăstire.

Comments are closed.