Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Drochia, r. Drochia.

La 21 noiembrie/4 decembrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește cu multă bucurie duhovnicească Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Această sărbătoare ne pune înainte ziua în care, după tradiție, Sfinții Ioachim și Ana au adus pe fiica lor Maria, în vîrstă de trei ani, la templu. Preasfînta Fecioară Maria a fost primită solemn de comunitatea templului, condusă de preotul Zaharia, tatăl Sfîntului Ioan Botezătorul. A fost condusă în acel loc sfînt ca să devină ea însăși „Sfînta Sfintelor” lui Dumnezeu, biserică vie și templu al Pruncului dumnezeiesc care se va naște din ea.

În ziua acestui praznic, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, la invitația părintelui paroh protoiereu Serghie Ciumac, a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi și în prezența mulțimii credincioșilor la parohia „Adormirea Maicii Domnului” din s. Drochia, r. Drochia.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Mănăstirii „Sf. Prooroc Ilie” din Nicoreni.

O deosebită sărbătoare a fost serviciul divin din această zi pentru studentul Academiei de Teologie Ortodoxă din Sankt Petersburg, Savin Ciumac, care a fost hirotonit în treapta de diacon. Cu acest prilej, Ierarhul i-a adresat nou hirotonitului diacon calde felicitări, îndemnîndu-l să slujească Biserica lui Hristos cu toată dăruirea și priceperea, înmulțind talantul primit la această Sfîntă și Dumnezeiască Taină.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Eparhiei de Edineţ şi Briceni

 

Comments are closed.