Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

În ziua pomenirii Sfintei Cuvioasei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, Înaltpreasfințitul Nicodim a participat la Sfînta Liturghie oficiată la Mănăstirea Hîncu

Joi, 27 octombrie 2022, în ziua pomenirii Sfintei Cuvioasei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a participat la Sfînta Liturghie Arhierească oficiată la Mănăstirea Hîncu. Sfînta Liturghie a fost oficiată de către un sobor de Ierarhi în frunte cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și  Înaltpreasfințitul Agafanghel, Mitropolit de Odessa și Ismail.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile și binecuvântările revărsate cu milostivire asupra Sfintei Mănăstirii Hîncu în toți acești 30 de ani, dar și peste Înaltpreafințitul Arhiepiscop Petru, cel care a redeschis această vatră monahală și a trudit dimpreună cu Maica Stareță, Egumena Parascheva, obștea, dar și oamenii de bună credință, să ridice din ruini, înălțând-o pe culmele desăvărșirii, această sfântă și frumoasă mănăstire. De asemenea, au fost înălțate rugăciuni de laudă și Cuvioasei Parascheva, care este ocrotitoarea acestei Sfinte Mănăstiri, cerându-se prin rugăciuni ca să ocrotească și de-acum încolo acest așezământ monahal, cu toți viețuitorii și binefăcătorii ei.

La Vohodul mic, Înaltpreasfințitul Petru a fost decorat de Mitropolitul Vladimir cu Ordinul Mitropolitan „Gavriil Bănulescu-Bodoni”, gr. I, iar Stareța Mănăstirii Hîncu, Egumena Paracheva,  a fost decorată cu dreptul de a purta a doua cruce pectorală (cruce cu pietre scumpe).

Pentru mai multe fotografii apasați aici

sursa: Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Comments are closed.