Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Cinstirea Sfintei Întocmai cu Apostolii Mironosițe Maria Magdalena și a Sfîntului Sfințit Mucenic Foca — hramul de vară al Mănăstirii Zăbriceni

Joi, 4 august 2022, cînd Bierica Ortodoxă face pomenirea Sfintei Întocmai cu Apostolii Mironosițe Maria Magdalena și a Sfîntului Sfințit Mucenic Foca, mănăstirea ”Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni, raionul Edineț, a îmbrăcat veșmînt de sărbătoare cu prilejul prăznuirii celui de-al doilea mare hram.

Sfânta Liturghie oficiată în cinstea hramului a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Printre slujitori s-a aflat Preacuviosul părinte stareț al Mănăstirii Zăbriceni, arhimandritul Damian (Burlacu), părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, părintele blagocin r-lui Edineț sectorul I protoiereul Serghei Panaite, distinși slujitori și oaspeți din eparhiile Bisericii Ortodoxe din Moldova, absolvenți ai instituțiilor teologice ce au activat în incinta mănăstirii.

La sărbătoarea hramului Sfîntei Mănăstirii Zăbriceni a fost prezentă obștea Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca în frunte cu Preacuvioasa egumena Eufrosinia (Peșterean).

Serviciul divin a fost săvîrșit în aer liber pe o Sfîntă Masă special amenajată, deoarece biserica mănăstirii s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea slujitorilor, a închinătorilor și pelerinilor care au ales să se roage aici de această mare sărbătoare. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul Mănăstirii Zăbriceni, dirijat de ieromonahul Paisie.

După Sfînta Liturghie a urmat slujba unui Te Deum în fața icoanei Sfîntului Sfințit Mucenic Foca și a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, după care Înaltpreasfințitul Nicodim a adresat un mesaj de felicitare părintelui stareţ, arhimandritului Damian (Burlacu), obștii monahale, pelerinilor și închinătorilor mănăstirii ”Naşterea Domnului” cu prilejul hramului.

Sărbătoarea s-a încheiat cu tradiționala agapă frățească, oferită cu mult drag tuturor slujitorilor, pelerinilor și închinătorilor veniți la sărbătoare.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.