Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Spre atenția cititorilor paginii noastre!

Cu binecuvîntarea Înalt Preasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, prezentăm cu nespusă bucurie o carte liturgică de o mare însemnătate, care, din păcate, a fost dată uitării. Întocmită cu insuflarea dumnezeiască și primită de întreaga Biserică Ortodoxă, începînd cu sec. al XII-lea, Eclogarionul – care cuprinde în sine stihurile alese din psalmi – devine ca o comoară și o podooabă a slujbei Utreniei, care dă sărbătorilor plinătate.

Tradusă  acum integral pentru prima dată, nădăjduim ca această lucrare, făcută cu multă osteneală și migală, să fie spre ajutor atît clericilor, cît și simplilor credincioși, să înțeleagă și să trăiască pe deplin praznicul în toată plinătatea lui.

Mai jos puteți descărca textul:

Eclogarionul PDF

Vă amentim, că pe pagina oficială web a eparhiei noastre — www.eparhia-edinet.md — este creată o nouă categorie, intitulată „TEXTE LITURGICE”, la care sunt publicate în format pdf traduceri din limba slavă bisericească ale slujbelor unor sfinți mari sau ale icoanelor Maicii Domnului, inexistente în mineile noastre. Pagina poate fi accesată la rubrica „Categorii” din partea stîngă sus a site-ului nostru.

 

Comments are closed.