Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Serviciu divin praznical la biserica „Sfîntul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul” din satul Clocuşna, raionul Ocniţa cu prilejul celebrării celor 45 de ani de la naștere a protoiereului Valeriu Ungureanu

Joi, 30 iunie 2022, Biserica Ortodoxă face prăznuirea Sfânților Mucenici Manuil, Savel, Ismail, care au pătimit în Persia în timpul împăratului Sapor al II-lea (+ 362).

Această zi are o semnificaţie deosebită pentru, parohul bisericii „Sfântul Ioan Teologul” din satul Clocușna, raionul Ocnița, protoiereul Valeriu Ungureanu, care aniversează frumosul jubileu de 45 de ani de viață. Sfînta Liturghie Arhierească din ziua praznicului a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, în fruntea unui sobor de slujitori din care a făcut parte părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, blagocini și slujitori din raionul Ocniţa. La serviciul divin au participat și numeroși credincioși și ctitori de seamă ai sfîntului lacaş.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de maici de la mănăstirea Călărășeuca.

Apreciind înalt rîvna, credința și dragostea omagiatului părinte Valeriu pentru sfînta slujire păstorească la care a fost chemat de Dumnezeu, precum și toată activitatea sa sîrguincioasă de-a lungul timpului spre binele Bisericii Ortodoxe, Înaltpreasfințitul Nicodim i-a înmînat o Cruce cu pietre scumpe, iar din partea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, în cadrul Vohodului Mic protoiereul Valeriu Ungureanu a fost decorat cu ordinul «Sf. Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni».

Slujba a continuat cu un Te-Deum de mulțumire, după care Înaltpreasfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de felicitare în care a urat omagiatului părinte Valeriu ani lungi de viață, sănătate și ajutor sfînt de la Dumnezeu în toate activitățile pastorale și misionare ce le întreprinde spre slava lui Dumnezeu și prosperarea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

La final, omajiatul părinte paroh a mulțumit tuturor pentru caldele urări de felicitare, afirmînd că toate lucrurile frumoae realizate în viața Sa sunt datorate ajutorului lui Dumnezeu și susținerii celor dragi și apropiați.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.