Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Înaltpreasfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie și slujba prohodului nou-adormitului robului lui Dumnezeu Vasile Ciubatîi

În dimineaţa zilei de sîmbăta, 7 mai 2022, mulţime de creştini, rude, prieteni și apropiați, cu inimile frînte de durere s-au adunat la biserica „Sf. Trei Ierarhi” din satul Balasinești, raionul Briceni, pentru a petrece în ultimul drum pe robul lui Dumnezeu Vasile Ciubatîi, tatăl protoiereului Lilian Ciubatîi, Blagocin de Briceni.

Sfînta Liturghie Arhierească şi slujba înmormîntării a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineţ şi Briceni. La slujbă, alături de Ierarh s-a rugat părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, părintele paroh, protoiereul Adrian Nemerenco, un sobor de preoți și diaconi, îndurerață soția răposatului, copiii, nepoții, rudele, apropiații și mulțimea tuturor celor care au cunoscut pe răposatul.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul bărbătesc și de corul parohiei „Sf. Nicolae” din satul Șirăuți, raionul Briceni.

În cadrul serviciului divin, Înaltpreasfințitul Nicodim a adresat familiei îndoliate şi creştinilor adunați la rugăciune un cuvînt de mîngîiere și de condoleanțe, îndemnînd rudele, apropiații și pe toți cei ce au cunoscut pe  robul lui Dumnezeu Vasile să se roage Milostivului Dumnezeu pentru ca sufletul lui să fie așezat în locul cel de fericire și de odihnă al drepților.

Dumnezeu să-l  odihnească cu drepții!

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.