Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Festivalul Raional al cîntecului pascal „Hristos a Înviat!” la Tîrnova, Dondușeni

Clopotele sfintelor locașuri de închinare ne vestesc marea bucurie a Învierii Domnului și Mîntuitorului nostru Iisus Hristos. După șapte săptămîni de post și rugăciune, inimile drept-credincioșilor creștini se veselesc din nou întru slăvirea Celui ce ,,cu moartea pe moarte călcînd” a Înviat a treia zi, dăruind lumii viață veșnică.

La 28 aprilie cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a avut loc Festivalul Raional al cîntecului Pascal în satul Tîrnova, raionul Dondușeni.

Au evoluat 25 colective folclorice și coruri bisericești ale parohiilor din raionul Dondușeni, însoțite de preoții lor parohi. La eveniment a fost prezent președintele raionului Dondușeni, domnul Valentin Cebotari, oficialități locale și invitați de onoare.

Concomitent cu desfășurarea festivalului a fost vernisată și o superbă expoziție de bucate tradiționale pascale și lucrări artistice ale tinerelor talente.

La final, Înaltpreasfințitul Nicodim a rostit un cuvînt de folos duhovnicesc, în care a evidențiat importanța acestei măsuri cultural-artistice și teologice prin care creștinii, de la mic la mare, luminați fiind de Lumina sfințitoare și mîntuitoare a lui Hristos cel Răstignit și Înviat, transmit mai departe în lume bucuria părtășiei celor ce cred la biruința Mîntuitorului asupra păcatului, iadului și a morții.

În semn de apreciere și încurajare la perpetuarea valorilor creștine, toți participanții au primit din partea partea Înaltpreasfințitului Nicodim cîte o Diplomă Arhierească.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.