Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Ediția a VIII-a a Festivalului Raional al cîntecului pascal „Hristos a Înviat!” la Cupcini, Edineț

Miercuri, 27 aprilie, Căminul Cultural din or. Cupcini, raionul Edineț a fost gazda unui impresionant concert de cîntece pascale, ce a reprezentat un veritabil buchet de imne de laudă adus Mîntuitorului Hristos drept recunoștință pentru slăvita Sa Înviere, prin care s-a adus omenirii biruința asupra morții și începutul unei vieți noi veșnice.

Evenimentul este în acest an la a VIII-a ediție și se desfășoară grație colaborării dintre Episcopia de Edineț și Briceni și Secția Raională Cultură a raionului Edineț. Festivalul a avut loc cu binecuvîntarea Chiriarhului Eparhiei noastre, Înaltpreasfințitul Nicodim, în prezența secretarului Episcopiei de Edineț și Briceni, protoiereul Adrian Cotelea, a președintelui raionului Edineț, Nicolae Melnic, a șefului Secției Raionale Cultură Edineț, doamnei Angela Bazatin, a specialistului principal al secției, doamnei Lilia Fulga, a primarului orașului Cupcini, doamnei Ludmila Magu, a preoților din parohiile blagociniei Edineț în frunte cu părinții blagocini, protoiereul Serghei Panaite, protoiereul Dionisie Lupaşco, protoiereul Ghenadie Dascăl, și a mulțimii de spectatori.

Solemnitatea a început la Biserica „Sf. Mr. Mc Dimitrie” din orașul Cupcini cu slujba unui Te-Deum, după care participanții s-au deplasat la Casa de Cultură, unde, chiar la intrare atmosfera pascală s-a resimţit prin lansarea unei expoziţii de pască, cozonac şi ouă încondeiate. Cei prezenţi au examinat atent deliciile aduse de către fiecare localitate.

În scenă au evoluat 35 de colective artistice și grupuri vocale, care prin măiestria interpretativă și splendoarea versurilor pascale au reușit să redea o adevărată atmosferă de pace, speranță și bucurie duhovnicească specifică mărețului praznic al Învierii Domnului.

În debutul manifestației, Înaltpreasfințitul Nicodim a rostit cuvinte de folos duhovnicesc, reliefînd importanța unor asemenea măsuri cultural-artistice întru promovarea tezaurului duhovnicesc al binecredinciosului nostru popor creștin trăitor în acest spațiu, care a știut cu multă dragoste și talent artistic să prelungească negrăita bucurie a Învierii Domnului din biserică în lume.

La încheiere, în semn de mulțumire, apreciere și încurajare la perpetuarea valorilor creștine, autoritățile, organizatorii și participanții au primit din partea Înaltpreasfințitului Nicodim, cîte o Diplomă Arhierească.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

Comments are closed.