Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Protodiaconul Pavel Ciobanu

„Cu sufletele drepţilor, celor ce s-au săvîrşit, odihneşte Mîntuitorule, sufletul adormitului robului tău protodiaconului Pavel, păzindu-l pe el întru viaţa cea fericită, care este la Tine, iubitorule de oameni!”

Sîmbăta 22 ianuarie, la împlinirea 5 ani de la mutarea la cele veșnice a vrednicului de pomenire protodiaconului Pavel, Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni a oficiat slujba Parastasului la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei.

Cu 5 ani în urmă, la 28 ianuarie, s-a născut spre veșnicie vrednicul ostenitor în Via lui Hristos – Protodiaconului Pavel Ciobanu, cleric al Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, slujitor al Episcopiei de Edineț și Briceni, neobosit mărturisitor al credinţei prin exemplul propriei sale vieţi şi un om de o rară nobleţe şi cumsecădenie.

Vrednicul de pomenire părinte Pavel a trecut prematur la Domnul, în urma unui atac de cord, la nici 40 de ani de viață pămînteacă, jumătate din care a petrecut-o în fața Sfîntului Prestol în smerită rugăciune și slujire evlavioasă.

Un suflet blînd şi bun, gata să ajute pe oricine, părintele Pavel va rămîne în conştiinţa tuturor celor care l-au cunoscut şi iubit o făclie mereu arzîndă pentru trăirea credinţei în Hristos, pe care a moştenit-o din familia sa şi slujirii căreia şi-a dedicat întreaga viaţă încă din anii tinereții.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.