Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujbă arhierească de Naşterea Domnului la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

«Ceea ce patriarhii cu mare dor au aşteptat, proorocii au prezis, drepţii au dorit să vadă, s-a împlinit în ziua de astăzi: Dumnezeu S-a arătat în trup pe pământ şi a locuit între oameni. De aceea, să ne bucurăm şi să ne veselim, iubiţilor!

Dacă Ioan Botezătorul, încă în pântecele mamei sale fiind, când a venit Maria la Elisabeta, a săltat de bucurie, cu cât mai mult noi, astăzi, văzând nu pe Maria, ci pe Insuşi Mântuitorul nostru, trebuie să săltăm cu bucurie şi să prăznuim, să ne minunăm şi să ne uimim de Taina cea mare a întrupării lui Hristos, care covârşeşte toată priceperea omenească». (Sf. Ioan Gură de Aur)

În ziua sărbătorii Naşterii Domnului, Înaltpreasfinţitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineţ şi Briceni, a săvîrşit Sfînta Liturghie Arhierească în Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din oraşul Orhei, înconjurat de soborul slujitorilor sfîntului locaş şi în prezenţa mulţimii credincioşilor, pentru care locaşul s-a dovedit a fi neîncăpător. Răspunsurile la strană, dar şi un buchet de frumoase colinde au fost interpretate de corul Catedralei, dirijat de doamna Raisa Racu.

În cadrul slujbei au fost citite pastoralele la praznicul Nașterii Domnului a Sanctităţii Sale Kirill, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, a Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Mitropolitul Vladimir, precum și a Chiriarhului nostru, Înltpreasfințitului Nicodim.

La final, Vladîca Nicodim a felicitat credincioşii prezenţi la slujbă cu prilejul luminosului praznic şi i-a îndemnat pe toţi să-L primească pe pruncul Hristos să se nască şi în ieslea inimii lor, căci, Cel Neîncăput precum s-a sălăşluit în pîntecele Fecioarei, aşa poate să se sălăşluiască şi în inima fiecăruia dintre noi!

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.