Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Liturghia Arhierească la biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Naslavcea, raionul Ocnița

Sîmbătă 20 noiembrie 2021, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Lazăr din Muntele Galisiului (+ 1054), Înaltpearsfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, s-a aflat în mijlocul credincioșilor de la biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Naslavcea, raionul Ocnița, săvîrșind Sfînta Liturghie Arhierească, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, blagocinul r-lui Ocnița, sector II, protoiereul Oleg Bacal, parohul acestui sfînt lăcaș arhimandrit Lazăr (Savciuc) și preoți din cuprinsul blagociniei Ocnița.

După citirea Sfintei Evanghelii, cu un cuvînt ziditor de suflet s-a adresat creștinilor protoiereul Leonid Sevastianov, parohul bisericii ”Sf. Nicolae” din satul Călărășeuca, care a păstorit și această localitate timp de 18 ani.

La ectenia întreită au fost incluse cereri speciale pentru sănătatea omagiatului Preafericitului Patriarh Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii, care în aciastă zi aniversează frumosul jubileu de 75 de ani.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul parohial în simfonie liturgică cu corul format de foștii studenți părintelui paroh din școlile teologice.

Sfînta liturghie a fost urmată de un Te Deum și slujba de sfințire a paraclisului din incinta sfîntului lacaș care afost zidit pe temelia unei biserici vechi.

În cuvîntul rostit la încheierea slujbei, Înaltpreasfințitul Nicodim a mulțumit părintelui paroh, arhimandritului Lazăr (Savciuc) și tuturor credincioșilor din această parohie pentru grija ce o poartă Casei lui Dumnezeu, pentru toate eforturile depuse la împodoirea bisericii și a făcut un apel la zidirea duhovnicească a tinerei generații, care va trebui să preia și să păstreze, ca pe o comoară de mult preț, moștenirea creștină și mîntuitoare a înaintașilor noștri.

La încheiere, Vlădica a adus un mesaj de felicitare omagiatului Preafericitului Patriarh Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii cu prilejul jubileului de 75 de ani, și înpreună cu toți creștinii a cîntat pentru Sanctitatea Sa tradiționalul ”Întru mulți și fericiți ani”.

La întoarcere, Înaltpreasfințitul Nicodim a efectuat o vizită de lucru la bisericile în construcție din r-nul Ocnița, orașul Frunză, precum și noul sfînt locaș din satul Bîrladeni, pentru a lua cunoștință de stadiul lucrărilor și de activitățile ce vor fi întreprinse mai departe.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

 

Comments are closed.