Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Slujire Arhierească de hramul bisericii „Sf. Cuvioasă Parascheva” din orașul Tvardița, raionul Taraclia

Miercuri, 27 octombrie 2021, în ziua cinstirii Sfintei Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a participat alături de Înaltpreafințitului Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat, la invitația și cu bunăvoința parohului bisericii „Sf. Cuvioasă Parascheva” din orașul Tvardița, raionul Taraclia, protoiereul Vladimir Pascalov, la Sfînta Liturghie Arhierească prilejuită de sărbătorirea hramului acestui sfînt locaș și a localității.

După Sfînta Liturghie a urmat înconjurul bisericii cu citirea Evangheliilor, după care a fost oficiat un Te Deum cu rugăciuni către Sfînta Cuvioasă Parascheva pentru sănătatea și bunăstarea slujitorilor, ctitorilor și enoriașilor acestei parohii.

La final, Ierarhii au adresat părintelui paroh și întregii adunări binecredincioase, alese cuvinte de felicitare cu prilejul hramului. Înaltpreasfințitul Nicodim i-a urat la rîndul său părintelui paroh Vladimir Pascalov multă sănătate și ani lungi de viață, luminați de harul Preasfintei Treimi și întăriți prin mijlocirile Cuvioasei Parascheva, pentru a conduce cu mult zel credincioșii ce i-au fost încredințați spre păstorire pe calea mîntuirii, oferindu-i în semn de înaltă apreciere medalia „Sf. Vasile cel Mare” de gradul II.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.