Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

La Centrul Eparhial din orașul Edineț a avut loc întîlnirea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Nicodim cu preoții și preotesele Blagociniei Edineț

Sub președenția Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Biceni, în după amiaza zilei de miercuri, 22 septembrie 2021, la Reședința Episcopală din orașul Edineț s-a desfășurat a doua întîlnire duhovnicească cu familiile slujitorilor – preoți și preotese din cuprinsul Blagociniei Edineț.

Pentru început Ierarhul a ținut să adreseze un mesaj de aleasă prețuire și înaltă apreciere doamnelor preotese, pentru participarea lor la necazurile si la bucuriile activitatii pastorale in parohie, fiind un bun sprijin si mîngîiere pentru preot.

Vladîca a amenționat că familia preotului trebuie sa fie o familie deosebita, din punct de vedere al modului în care își petrece viața de zi cu zi și mai ales al modului în care se comporta cu enoriașii parohiei unde locuiește. În Eparhia noastră, multi preoți locuiesc în parohie, ceea ce este un lucru foarte bun, deoarece putem sa arătăm cum trebuie sa fie o familie model, dacă păstorul permanent este în mijlocul “oilor sale”.

Familia preotului este un aluat care dospeste întreaga frămîntătura, pentru că exemplul, mai mult decat cuvîntul, convinge si transformă.

În cadrul întrevederii au fost puse în discuție diverse întrebări și probleme actuale pentru comunitățile de creștini din nordul țării, iar la final toți au căzut de acord asupra necesității continuității unor astfel de convorbiri duhovnicești, care, în mod sigur vor contribui la revigorarea activităților misionare în parohii.

Amintim că scopul întîlnirilor duhovnicești cu familiile slujitorilor – preoți și preotese, este pentru a discuta, a asculta și a găsi cele mai bune soluții la multiplele provocări cu care se confruntă astăzi familia slujitorilor Altarului. Acestea se petrec comfom hotorîrii primite la Adunarea Generală  a slujitorilor din data de 7 septembrie 2021 și cu binecuvîntarea Înaltpresfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.