Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, s-a întîlnit la Mereșeuca cu preoții și preotesele Blagociniei Ocnița

Încă la Adunarea Generală  a slujitorilor din data de 7 septembrie 2021 Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a binecuvîntat inițierea în cadrul Eparhiei a unei serii de întîlniri duhovnicești cu familiile slujitorilor — preoți și preotese — pentru a discuta, a asculta și a găsi cele mai bune soluții la multiplele provocări cu care se confruntă astăzi familia slujitorilor Altarului. Ierarhul a văzut în această oportunitate un bun prilej de consolidare a activității pastorale în parohie, pornind de la familia preotului, avînd drept bază cuvintele Sfîntului Apostol Pavel, care zice că slujitorul Domnului trebuie bine sa-și chivernisească propria familie, „căci dacă nu ştie cineva să-şi rânduiască propria lui casă, cum va purta grijă de Biserica lui Dumnezeu?” (I Tim. III, 5)

Astăzi, 20 septembrie 2021, a avut loc prima întîlnire din această serie în parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” din satul Mereșeuca, Ocnița. Ierarhul și familiile slujitorilor s-au  întîlnit într-o caldă și prietenoasă atmosferă duhovnicească, gazdă primitoare și binevoitoare fiindu-le familia părintelui paroh și blagocin de Ocnița, Oleg Bacal.

Au fost puse în discuție diverse întrebări și probleme actuale pentru comunitățile de creștini din nordul țării, iar la final toți au căzut de acord asupra necesității continuității unor astfel de convorbiri duhovnicești, care, în mod sigur vor contribui la revigorarea activităților misionare în parohii.

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.