Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

La Reședința Episcopală din Edineț a avut loc Adunarea Generală a slujitorilor

 

Slujitorii din cuprinsul Episcopiei de Edineț și Briceni au participat marți, 7 septembrie 2021, la Adunarea generală a preoților ce a avut loc la Reședința Episcopală sub președinția Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni. În cadrul întrunirii au fost puse în discuție mai multe subiecte de primă importanță pentru bunul mers al vieții duhovnicești.

Pentru început, fiecare părinte blagocin a prezentat cîte un succint raport de dare de seamă privind activitatea pastorală și misionară în parohiile circumscripției încredințate, evidențiind principalele realizări, dar și neajunsurile ce urmează a fi înlăturate.

În luarea sa de cuvînt, Ierarhul a mulțumit pentru început tuturor slujitorilor pentru mesajele calde de felicitarea ce i-au fost adresate cu prilejul aniversării jubileului de 65 de ani de viață, pentru rugăciunile înălțate la fiecare slujbă și pentru susținerea de-a lungul timpului a tuturor inițiativelor duhovnicești implementate în cuprinsul eparhiei spre întărirea credinței, mîntuirea poporului binecredincios și slava lui Preasfintei Treimi.

În continuarea discursului, Înaltpreasfinția Sa a făcut referință la modul și metodele duhovnicești cu care trebuie să înfruntăm actualele provocări seculariste la adresa Bisericii. Au mai fost puse în discuție și probleme actuale legate de disciplina clerului, viața morală și duhovnicească a slujitorilor în parohie.

Tot astăzi preoții au prezentat și dările de seamă pentru trimestrul III al anului 2021.

După întrunire toți slujitorii au primit din partea Înaltpreasfințitului Nicodim cîte un cadou special și au luat parte la o agapă frățească prilejuită de sărbătoarea jubileului de 65 de ani de viață a Chiriarhului.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.