Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie și slujba înmormîntării nou-adormitului robului lui Dumnezeu Gavriil Bildiga în biserica „Sf. Mare Mucenic Dumitru” din satul Breanova, Orhei

Sîmbătă, 17 iulie 2021, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Preasfințitul Mitropolit Vladimir, Înalt Prea Sfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a oficiat în biserica „Sf. Mare Mucenic Dumitru” din satul Breanova, Orhei, Sfînta Liturghie și slujba înmormîntării nou-adormitului Gavriil Bildiga, fratele omului de afaceri Feodor Bildiga, director general al SRL AVTOSAF din orașul Moscova, și ctitor principal al lucrărilor de reparație capitală a bisericii din această localitate.

La Sfînta Liturghie Ierarhului i-a coliturghisit părintele blagocin r-lui Orhei protoiereul Iulian Rață, protoiereul Anatolie Balan, parohul bisericii „ Sf. Mare Mucenic Dumitru” din Breanova. La slujba înmormîntării a participat un sobor de slujitori din diferite parohii. 

La finalul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Nicodim a adresat familiei îndurerate și tuturor credincioșilor, care s-au adunat în această zi pentru a se ruga împreună pentru odihna cu drepții a sufletului nou-adormitului robului lui Dumnezeu Gavriil Bildiga, un cuvînt de mîngîiere și de condoleanțe. Înalt Prea Sfinția Sa a vorbit despre nădejdea învierii oferită nouă de Mîntuitorul Hristos prin moartea și slăvită Învierea Sa, îndemnînd rudele, apropiații și pe toți cei ce l-au cunoscut pe nou-adormitul Gavriil să se roage Milostivului Dumnezeu pentru ca sufletul său să fie așezat în locul cel de fericire și de odihnă al drepților. 

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții!

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.