Candela

Legături oficiale

Официальный сайт Русской Православной Церкви / Патриархия.ru

Sfînta Liturghie și slujba Prohodului robului lui Dumnezeu, nou-adormitului pruncul Nectarie Buga

În dimineaţa zilei de sîmbătă, 26 iunie 2021, mulţime de creştini – rude, prieteni și apropiați, cu inimile frînte de durere și cu lacrimi în ochi, s-au adunat la biserica „Sf. Irh. Nicolae” din satul Șirăuți, r-nul Briceni, pentru a petrece în ultimul drum pe nou-adormitul nevinovatul pruncul Nectarie care în urma unui incident a plecat din această viață prea devreme, la numai 7 ani, lăsînd în urmă multă tristețe și o durere nemărginită în sufletul părinților săi, protoiereului Alexandru și preotesei Maria Buga.

Sfînta Liturghie și slujba înmormîntării cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni a fost condusă de către protoiereul Lilian Ciubatîi, blagocin r-nului Briceni sectorul-II  înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Părintele blagocin protoiereul Lilian Ciubatîi a  transmis din partea Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Biceni, sincere condoleanțe familiei îndoliate și un cuvînt de mîngîiere și susținere în aceste clipe grele, cauzate de despărțirea de fiul iubit.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al pruncului Nectarie a fost așezat într-un mormînt săpat în curtea bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din satul Șirăuți.

Dumnezeu să-l odihnească în pace pe nou-adormitul pruncul Nectarie!

Veșnică pomenire!

Pentru mai multe fotografii apasați aici

Biroul de presă al Episcopiei de Edineţ şi Briceni

Comments are closed.